Teaterladan

Sotenäsgillet


Hembygdsföreningen


Teaterladan

Teaterladan är en gammal lada som under slutet av 1920 talet gjordes om till en teaterlada -sagohall. Drivande bakom projektet var den dåvarande folkskollärare Osvald Karlsson.

. Han var så intresserad av bygdens historia så han skrev sagospel om vad som hade hänt i trakten på Vikingatiden. De spelen spelades sedan ute i naturen på den plats där händelsen de berättade om hade inträffat. Man gjorde om ladan till sagohall just för de här spelens skull. Fösta gången ett spel spelades i sagohallen var 1930 och spelet hette Drottning Astrid.


Gårdens lada, som Osvald Karlsson döpte till "Sagohallen", uppförde han många somrar sina berömda bygdespel. Här bör omtalas spelet "Drottning Astrid" vars motiv är hämtat ur Sotenäsets sagor och historia skildrande Olof Tryggvasson, spelet "Axel och Valborg" med motiv från det närbelägna Dragsmarks kloster, spelet "Margareta Fredkulla" om trekungamötet i Kongahälla samt spelen "Ottelia till Olsborg" och "På Morlanda". Tusentals personer har under årens lopp samlats i teaterladan, på Tryggön, på Bohus Fästning, i Bullaren och på Morlanda och begeistrats av Osvald Karlssons verk


Idag används Teaterladan också till olika event och som festlokal.

Teaterladan är en enklare lokal med ett robust karaktär.


Bröllop eller fyller du år eller jämnt eller vill du bara ordna en riktigt rolig fest med dina vänner? 50-års fest, släktkalas, möhippa, kräftskiva eller skräddarsy din egen festmåltid. Vi står alltid till din tjänst, allt för att göra din fest oförglömlig.


Teaterladan går att hyra med några olika servicenivåer, från den enkla till ett komplett festarrangemang.

.


E-post kontakt@sotenasgillet.se

Telefon: 0523 55 380

FAKTA


Stolar och bord finns för 100 gäster


Lokalen är ouppvärmd

Serveringskök finns

Toalett finns

Vi kan hjälpa dig med festen allt från bara lokalen till dukat bord. Vår event fixare hjälper dig med planeringen ochgenomförandet.

Bröllop och fest
Du är välkommen till att ha bröllop och fest hos oss.

Vi kan hjälpa dig att arrangera fest från den mindre till det riktigt feta tredagarsfesten. Vi kan vara behjälplig med allt från att fixa catering till hela program med aktiviteter


De roligaste festerna håller på i dagarna tre. Era långväga gäster kan bo på Vandrarhemmet som ligger intill och äta frukostbuffé i Herrgården. Dagen före festen kan vi t.ex ordna en grillafton eller muskikväll i Militiebostaden.. Då hinner ni umgås med alla era gäster och det blir en oförglömlig helg för alla inbjudna.
Postadress                           Kontakt

       

Museivägen 3                                              0523 55 380

456 61 Hunnebostrand                                kontakt@sotenasgillet.se