2000-talet

Sotenäsgillet


Hembygdsföreningen


2000-talet

2007 - 2010 PEAB:s projekt med exklusiva lägenheter på Udden, Hunnebostrand


1966 antogs detaljplanen för Udden av den politiska majoriteten bestående av Socialdemokraterna och Centern. Detaljplanen angav att det kan byggas bostäder, hotell/restaurang, lätt hantverk/handel eller kontor på Udden.


l I början av 2000-talet sa kommunen upp ett tidigare avtal med en byggherre, som ville bygga hotell på platsen. Avtalet sades upp efter massiva protester från ortsbefolkningen.


l En rättslig process inleddes och en förlikning nåddes 2007. Sotenäs kommun fick böta 650 000 kronor, plus advokatkostnader – totalt drygt en miljon kronor, för att det inte blev något hotellbygge.


2013 G-a läkarvillan - Villa Framtiden


Kommunen sålde fastigheten till Sotenäsbostäder för rivning. Från början var tanken att PEAB skulle bygga ett Trygghetsboende på fastigheten men senare drog de sig ur projektet pågrund av svårigheter att få de ekonomiska kalkylerna att gå ihop. 

Ung man död i bilolycka   2016-07-09


En man i 20-årsåldern dog i en trafikolycka i Sotenäs kommun under fredagskvällen, skriver Aftonbladet.

Bilen kördes i hög fart, kördes av vägen och rakt in i skogen. Mannen ska vid kraschen ha hamnat utanför bilen.

2014-11-19 G:a Kaperifolskolan


Kommun säljer nästa kultur fastighet till Sotenäsbostäder för att också kunna rivas och ett +70 boende skall kunna byggas.

2017-04-01 SE-Banken stänger sitt kontor i Hunnebostrand

SE-Banken stänger sitt kontor i Hunnebostrand efter 101 års verksamhet.

Nils Marelius, avlidit, 2017-12-14


Nils Marelius, avlid 90 år gammal. Han efterlämnar sonen Gunnar, Uddevalla, dottern Ingrid, Karlstad, samt systrarna Kerstin, Uppsala, Monica, Kungälv och Ulla, Göteborg.


Nils Marelius var född i Hunnebostrand, där han tillbringade sina första 15 år, innan fadern Jacob Marelius blev kyrkoherde i Vallda och Släp utanför Kungsbacka. Efter skolgång verkade han under tio år som kyrkoskrivare i Skene och Örby och de följande 30 åren i Uddevalla, också som kyrkoskrivare och folkbokföringsassistent.


 

Man i båt försökte fly polis – hamnade på sjukhus   2018-07-29En man i 60-årsåldern har skadats efter en krasch mellan en polisbåt och en annan båt utanför Smögen, skriver TT.


Händelsen inträffade på lördagskvällen i samband med en hastighetskontroll. Mannen lydde inte polisens order att stanna sin båt, varpå en polisjakt inleddes. Det hela slutade med att polisen körde in i mannens båt för att få stopp på den. Den flyende föraren skadades och fick föras med ambulans till sjukhus.


Båtföraren är nu misstänkt för sjöfylleri och brott mot trafikförordningen.